“De steun die Mukomeze me geeft, heeft me zoveel geholpen. Door het sponsorschap kon ik mijn eigen bedrijf beginnen en verkoop ik nu mijn zelf geteelde oogst.”

Doel sponsorschap

Het doel van een sponsorschap voor overlevenden van seksueel geweld is empowerment, zodat zij economische zelfstandigheid bereiken en hun zelfvertrouwen en waardigheid terugkrijgen. Daardoor kan de gesponsorde vrouw of man op eigen kracht verder. Sponsorschappen pakken verder onder meer armoede, ziekte, stigmatisering en het trauma van de overlevenden aan.

In totaal gaat het om 312 overlevenden van genocidaal seksueel geweld die als zodanig zijn geïdentificeerd. We hebben door de jaren heen al zo’n 20 overlevenden empowered. Gemiddeld duurt het een aantal jaren voordat een gesponsorde man of vrouw op eigen kracht verder kan. Op dit moment zitten er circa 75 overlevenden in ons sponsorschapsprogramma. Deze vrouwen en mannen maken op verschillende manieren gebruik hiervan: bijvoorbeeld voor het opzetten van een eigen bedrijfje, reconstructie van hun huis, of scholing van henzelf of de kinderen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe sponsoren zodat we nog meer overlevenden kunnen begeleiden in hun weg naar zelfstandigheid.

Sponsorschap

  • Steun een overlevende door een financiële bijdrage aan haar of zijn levensonderhoud, zodat zij zich kunnen ontplooien en kunnen groeien naar empowerment;
  • U ontvangt halverwege elk jaar een verslag/bericht van wat er met uw bijdrage is gedaan;
  • Aan het begin van elk jaar ontvangt u van uw gesponsorde vrouw of man een persoonlijk bericht (u kunt ook zelf met hem/haar communiceren);
  • Een sponsorschap is af te sluiten voor 30 euro per maand (in het geval van sponsoring voor een universitaire studie gaat het om 90 euro per maand). Met meerdere personen of als organisatie een overlevende sponsoren is ook mogelijk;
  • Solace Ministries monitort (i.s.m. Mukomeze) de voortgang van de gesponsorde man of vrouw en weet wanneer zij empowered zijn.

 

“Ik vind het zo geweldig dat iemand die zo ver weg woont aan me denkt en mij de moeite waard vindt. Ongelooflijk bedankt.”

 

Meer weten

Neem contact met ons op om een sponsorschap af te sluiten of voor meer informatie. Wil je meteen sponsor worden? Vul dan het machtigingsformulier in en stuur deze naar ons op.

 

“Ik wil mijn sponsor ontzettend bedanken voor haar steun. Ik ben nog steeds overweldigd dat ik door de liefde van God in contact met mijn sponsor ben gekomen.”

 

Mukomeze is in het bezit van een geldige ANBI-beschikking. Het is dus mogelijk dat door jou gedane schenkingen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Dit kan eventueel met een overeenkomst periodieke gift.

Doneer nu

Doneer vandaag nog en help de vrouwen van Rwanda. Steun ze met een maandelijkse of eenmalige donatie. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan Mukomeze.

Het laatste nieuws