Mukomeze wordt volledig gerund door vrijwilligers. Naast het bestuur dat de dagelijkse taken uitvoert, is er een internationale adviesraad waar we terecht kunnen met vragen. Ook helpen onze ambassadeurs om Stichting Mukomeze onder de aandacht te brengen.

Anne-Marie

Anne-Marie de Brouwer (Voorzitter)
Anne-Marie is mede-oprichter en voorzitter van Stichting Mukomeze. Anne-Marie is daarnaast verbonden aan IMPACT: Center against Human Trafficking and Sexual Violence in Conflict en Bèkske: Rwandan Empowerment Coffee.

IMG_Antoinette

Antoinette van der Kaa (Secretaris)
Antoinette is maatschappelijk werker binnen de vrouwen- en gezinshulpverlening. Naast secretaris van Mukomeze is ze teamlid van het Bèkske: Rwandan Empowerment Coffee.

Profielfoto Freek Dekkers

Freek Dekkers (Penningmeester)
Freek is mede-oprichter en penningmeester van Stichting Mukomeze. Freek is als zelfstandige werkzaam als bewindvoerder in de regio Breda/Tilburg.

Christine01-002

Christine van Noort (Sponsorschappen)
Christine is werkzaam bij de gemeente Hilversum als juridisch adviseur. Binnen Mukomeze cöordineert zij de sponsorschappen.

Lia foto bestuur

Lia Kleuskens (Projecten)
Lia is recent afgestudeerd op het gebied van Conflict Studies en Human Rights, met een achtergrond in de psychologie. Lia is binnen Mukomeze verantwoordelijk voor de cöordinatie van de projecten.

Internationale adviesraad

Patrick Cammaert (Generaal-majoor (buiten dienst))

Sandra Ka Hon Chu (Co-executive Director bij de Canadese HIV/AIDS Legal Network)

Usta Kaitesi (CEO Rwanda Governance Board / auteur ‘Genocidal Gender and Sexual Violence (Intersentia 2013)’)

Denise Uwimana (Genocide overlevende / Oprichtster van Iriba Shalom)

Eefje de Volder (mede-oprichtster van Impact: Center against Human Trafficking and Sexual Violence in Conflict / Adviseur arbeidsuitbuiting CoMensha / mede-eigenaar Bèkske: Rwandan Empowerment Coffee)

Pinar Okur (Fellow bij Edmund Hillary Fellowship (EHF) / Humananitarian and Development Advisor bij Upinion)

Ambassadeurs

Rianne Letschert (Voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht)

Patrick Cammaert (Generaal-Majoor (buiten dienst))

Lauren Jackson (Sportvrouw en vrouwenrechten voorvechtster)

Eerdere bestuursleden van Mukomeze: Vanessa van der Sommen (secretaris, 2008-2010), Nicolle Sommers (algemeen bestuurslid, 2008-2010), Marieke van Eik (algemeen bestuurslid, 2008-2010), Marie-José Hoefnagel (algemeen bestuurslid, 2008-2016), Annemarie Middelburg (secretaris, 2010-2015), Eefje de Volder (algemeen bestuurslid projecten, 2010-2019), Pinar Okur (algemeen bestuurslid communicatie, 2011-2019), Lela Saou (algemeen bestuurslid, 2012-2014), Anke Vroomen (secretaris, 2015-2017), Martine van den Heuvel (secretaris, 2017-2019), Karin van Hirtum (algemeen bestuurslid communicatie, 2020-2021), Marielle van de Weijenberg (algemeen bestuurslid fundraising, 2021-2022), Manouk Weerts (algemeen bestuurslid communicatie, 2023-2024). Murakoze cyane voor jullie enorme inzet!

Doneer nu

Doneer vandaag nog en help de vrouwen van Rwanda. Steun ze met een maandelijkse of eenmalige donatie. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan Mukomeze.

Het laatste nieuws