Het algemene doel van het Komeza: Vrouwen in Gemeenschappen Empowerment Project is om, in vijf jaar tijd, de sociaal-economische status van vrouwen te verbeteren door hen te empoweren. Deze empowerment (“Komeza” in Kinyarwanda) vindt plaats via: ondernemerschapstraining, toegang tot kapitaal en financiële diensten, welzijnsondersteuning (bijv. voedsel, kleding, medische diensten), counseling (individueel en in groepsverband), en betaling van huur (voor daklozen). Met andere woorden, op een allesomvattende manier.

De vrouwen in dit project bevinden zich in de volgende gemeenschappen van Solace Ministries in het zuiden van Rwanda: Kabagali (26), Rusatira (22), Muyira (20), Runda (14), Nyanza (73), Nyamagabe (2), Mugina (21), Ntongwe (25), Kamonyi (2), Kigali (66) en Kabuga (5) (zie ook de kaart hieronder). In totaal zijn er 276 vrouwen die allen genocidaal seksueel geweld hebben overleefd. Er zijn ook een paar mannen in dit project, die eveneens genocidaal seksueel geweld hebben overleefd.

U kunt de vrouwen in één (of een deel van een) gemeenschap steunen, afhankelijk van de beschikbare financiering. Neem contact met ons op voor meer informatie als u geïnteresseerd bent om dit project te steunen!

 

Dit project is in lijn met: SDG 5: Gendergelijkheid, SDG 1: Geen armoede, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn, SDG 8: Economische groei en waardig werk, SDG 4: Kwaliteitsonderwijs, SDG 2: Geen honger, en SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen.