Doneer een geit (35 euro) aan een vrouw in ons programma

Het grootbrengen van geiten is van groot belang in de Rwandese samenleving, vooral in plattelandsgebieden waar arme gezinnen ernaar streven zichzelf te onderhouden. Geiten zijn niet alleen de gemakkelijkst te houden veehouderij, maar bieden ook een groot aantal voordelen die een diepgaande impact hebben op de levens van mensen die in armoede leven.

Ten eerste levert geitenmelk een waardevolle bron van eiwitten, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid, vooral voor kinderen die ondervoed zijn en ouderen.

In de tweede plaats zijn geiten opmerkelijk veerkrachtig en zeer geschikt om te overleven en zich voort te planten in uitdagende omgevingen. Ze kunnen grazen op marginale gronden en een verscheidenheid aan vegetatie consumeren, waardoor ze een ideale veekeuze zijn voor regio’s met beperkte hulpbronnen en onvoorspelbare klimaten en vanwege hun snelle voortplanting zijn ze een bron van inkomsten.

Tenslotte, is hun mest goed voor bemesting in de landbouw.

Doneren kan via onze donatie pagina door eenmalig 35 euro te doneren. In het ‘bericht’ vak kunt u aangeven dat het om een donatie voor een geit gaat.