Solace Ministries, onze partner in Rwanda

 

Solace Ministries is een lokale, niet-gouvernementele (en dus private) organisatie en onze partnerorganisatie in Rwanda. De organisatie is opgericht in 1995 door Jean Gakwandi met als doel slachtoffers van de genocide tegen de Tutsi te helpen. Jean Gakwandi, directeur van Solace Ministries, is zelf overlevende van de genocide. Solace Ministries ondersteunt in het bijzonder weduwen, wezen en vrouwen en mannen die tijdens de genocide verkracht werden en waarvan een groot aantal geïnfecteerd is met HIV/aids. Solace Ministries ondersteunt zo’n 40.000 genocide overlevenden fysiek (Solace runt een gezondheidskliniek), psychologisch, sociaal-economisch en spiritueel verspreid over heel Rwanda.

 

Hoe werken we samen?

Onze partnerorganisatie staat dicht bij de vrouwen en mannen in Rwanda door hun persoonlijke aanpak. Zij kunnen hierdoor een goede inschatting maken welke Rwandese man of vrouw het hardst onze steun nodig heeft in de vorm van een sponsorschap. Solace Ministries begeleidt hen ook om het sponsorschap zo goed mogelijk toe te passen en om te werken aan hun zelfstandigheid. Daarnaast weten zij ook welk projecten urgent zijn om aan bij dragen. Hierdoor werkt Mukomeze echt vanuit de kracht van de lokale bevolking. Een samenwerkingsovereenkomst tussen Mukomeze en Solace Ministries legt verder alle onderlinge afspraken vast.

Doneer nu

Doneer vandaag nog en help de vrouwen en mannen van Rwanda. Steun ze met een maandelijkse of eenmalige donatie. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan Mukomeze.

Het laatste nieuws